FÖRETAGET JOUNI WINGSTRAND

Ett kreativ och idérik företag - som finns till för dig och din hund

Meningen med livet

KLICKA PÅ PLAY HÄR NEDANFÖR

Det enda tema som klingar genom alla dessa teorier om livet är kärleken.

Kärlek, i alla dessa bräcklighet, är den enda mäktiga och bestående kraft som ger verklig mening åt vårt dagliga liv.

Jag pratar förstår inte om romantiskt puss och kram, även om det också är rätt häftigt.

Det är ett välkänt faktum att ett brustet hjärta gör mycket mera ont än citron i ett litet skärsår.

Men det kärlek jag pratar om är elden som brinner inom oss alla, den inre värme som hindrar våra själar från att frysa i förtvivlan om vintern. Det är kärleken till själva livet.

Det är rösten som säger "Hylla livet, skapa!"

Den ger dig lust och får dig att förstå att vissa saker här i livet är värda att dö för, men ännu fler är värda att leva för.

Vi inspireras att möta varje ögonblick på samma sätt som vi möter en gammal vän på flygplatsen, att fånga möjligheten att uttrycka oss och glädjas åt att vi finns till.

Kärleken till livet får oss att vilja hjälpa andra bara för att det känns bra.

Vi vet alla hur underbart det är att kunna vara ett stöd för familj och vännerna (det finns förstås gränser).

Men hur bra det än låter och hur sant det än är att "man ska liva livet som man vill", väller ändå invecklade frågor fram.

Närmare bestämt: Hur kommer det sig att just du är här ? Vad är det som just du älskar ?

Folk som inte ställer sig såna frågor går oundvikligen genom livet och undrar var festen är.

De känner sig ofta övergivna, eller kan bara inte riktigt sätta fingret på det, men de känner att någonting luktar apa.

Sanningen är att vi ofta är så fokuserade på vad vi gör att vi bara går dit näsan pekar.

Men vad håller vi egentligen på med ?

Vår tid är full av störande moment, omöjliga tidsramar och jobbiga prioriteringar.

Gränsen mellan natt och dag suddas ut.

Vi dras ner i en lavin av rädsla och begär och slungas ut i en kapplöpning som vi aldrig kan vinna.

Så vi springer och kutar och jäktar för att kommat till en perfekt punkt i livet, men sen då ?

Det är precis som när man kört hela vägen till affären, kliver ur bilen, och sen inte kommer ihåg vad man skulle ha.

Så många av oss börjar med drömmar om ett underbart och fritt liv, men det är oftast långt ifrån där vi hamnar.

Sorgligt nog upptäcker vi detta först på slutet, när det är för sent.

Det går inte att börja om från början.

Och tro mig, det finns massor av hemska känslor i världen.

Som "bubblor i badet"-skammen, "tåbira i skoaffären"-genansen, "jag kan inte fatta att jag gjorde det på första daten"-ångesten.

Men av alla hemska känslor som får dig att må illa känns ingen hälften så dålig som att veta att man hade chansen att göra vad man verkligen ville, och inte tog den.

Lev DITT liv

Den osynlige dirigenten leder den här orkestern som vi kallar livet. När duktiga lärare hjälper elever som har det kämpigt och proffsiga chefer löser upp byråkratiska knutar, när hundälskare älskar hundar och mattesnillen löser komplicerade räknetal, när du och jag ögr det mesta av det vi gör bäst till Guds ära, "så utgör vi ... en enda kropp i Kristus, men var för sig är vi lemmar som är till för varandra" ( Rom 12:5).

Det är ingen liten roll du spelar, för det finns inga små roller. "Ni utgör Kristi kropp och är var för sig delar av den." ( 1 Kor 12:27 ).

Unik och viktig. Ingen annan har tilldelats dina repliker.. Författaren av människodramat gav din roll endast till dig. Lev ditt liv, annars kommer det inte att levas.

Så vad är det du brinner för ? Vad sattes du till världen för att göra ? Svaret på de här frågorna ger dig nyckeln till livets stora mysterium. Det är så stort det kan bli.

Här är några små tips som kanske hjälper dig att komma på rätt spår:

Till att börja med kommer ingen att berätta det för dig. Det är som att gå omkring hela dagen med en lapp på ryggen där det står: "Sparka mig." Du måste upptäcka det själv.

Visst, det finns en avlägsen möjlighet att blodet en dag rusar till huvudet och gör att du utan alltför stora problem kan få allt att falla på plats, men det bästa sättet är att dra sig tillbaka och ta sig tid att fundera över de stora frågorna.

Den övningen är inte svår, för det handlar bara om att vara ärlig. Det är inte svårare än att "alla som vill få ut mer av livet räcker upp en hand".

Det handlar också om att komma till kärnan. Det spelar ingen roll vem som glömde osten - fråga dig själv varför du letade efter den från början.

För somliga handlar det egentligen bara om att finna de vackra och sanna stunderna i livet och sen göra upp en plan.

för andra kan det kännas som att stirra ner i avgrunden.

I värsta fall kan allt tänkande få hjärnan att svälla och bli farligt stor. Tror mig, det är det värt.

Om du ställer dig de stora frågorna och lyssnar till ditt hjärta, kommer du till slut att få uppleva att Gud visar dig meningen med ditt liv.

Den heliga anden - kommer alltid att säga dig sanningen om du är redo att höra den.

Först kommer du att förstå att ditt liv har fastnat i gamla hjulspår. ( Hallå, du är inte ensam!)

Sen kanske du inser vad du verkligen vill, men inte riktigt få till det.

Men plötsligt slår det dig. Precis som när du är halvvägs ner till stranden och du inser att du glömt dra ut sladden till strykjärnet.

Och när du förstå, eller anar att du förstå, vad du borde göra med ditt liv, så gör det!

Ta ett djärvt språng ut i mörkret om du måste, och när du landar, börja genast springa för du har inte en sekund att förlora.

Trots att du känner dig oövervinnerlig och odödligt så är vår tillvaro mycket bräckligare än du tror.

Lägg handen på brösten och känn hjärtat slå. Det är ditt livs klicka som räknar den tid du ha kvar.

En dag tar det slut. Det är hundra procent säkert och det finns absolut ingen du kan göra åt det.

Så du har inte råd att kasta bort en enda dyrbar sekund. Följ dina drömmar energiskt och passionerat, eller så kan du lika gärna ge upp och se dem sköljas bort.

Om du slösar bort ditt liv med att sitta och vänta slutar det med att du inte kommer någonstans. (Och så finns det förstås en risk att du för stickor på känsliga ställen.)

För det är ju så att man kan inte hoppa över en bråddjup i två små skutt.

Det krävs mod och hängivenhet för att förverkliga sina drömmar. (Men så måste man förstås komma ihåg vad som är modigt och vad som bara är dumt.)

Sanningen är att vi alla födda med enorm potential och välsignade med oändliga möjligheter för att stiga mot nya svindlande höjder.

Men tråkigt nog är de flesta av oss så lata, så upptagna av vad andra kan trycka, eller så rädda för förändring att vi aldrig vågar sträcka ut våra vingar och förverkliga våra underbara gåvor.

Det är så viktigt att du gör din egen grej - vad det nu är som gör dig lycklig - och gör det så bra du kan. Spelar ingen roll om det handlar om att göra snöbollar, hålla andan under vattnet, bröla, eller föna håret så att det blir riktigt tjusigt. Det enda som räknas är att du mår bra.

Tänkt på vad du gör så är misstag en del av livet. Så slösa inte bort tiden med att plåga dig själv för det som har varit.

Gräv inte ner dig eller stressa upp dig över om du gör det rätta. Följ ditt hjärtas röst.

Tappa inte sugen, kom alltid ihåg att avstånd och motstånd måste man alltid vara beredd på när man gör nåt viktigt och alldeles speciellt.

När du bestämmer dig för att följa dina drömmar kommer många människor (även de som älskar dig mest ) att försöka hålla dig tillbaka.

Det finns så många dystra pessimister här i värden som kommer att säga: "Du kastar bort din tid - du kommer aldrig att klara det."

Det kan tänkas att du är omgiven av folk som i hemlighet vill att du inte ska klara dig så bra eller rent av misslyckas så att de inte kommer i dåligt dagen. "Glöm det", kommer de att säga. "Det är inte värt det och det passar hur som helst inte dig."

Det är alltså viktigt att förstå hur otroligt givande det är att följa sin egen väg, men lätt är det inte

Precis som för alla andra kommer vissa dagar att vara bättre än andra och emellanåt kan allt kännas som en total katastrof.

Folk kommer att titta underligt på dig när du berättar vad du försöker åstadkomma, och du börjar lyssna på dem som klankar på dig och du börjar tvivla på dig själv. "Varför i all sin dar fortsatte jag inte som varmkorvsgubbe ? "

Men vad som än händer, släpp inte taget !

Kom ihåg att alla måste kämpa ibland. Det är oerhört jobbigt att varje dag göra någonting som man inte gillar eller ens bryr sig om.

Men om du följer ditt hjärtas röst så har du åtminstone tröttat ut dig på det som du gillar mest.

Nu tänker du förstås att detta kanske inte kan mäta sig med mycket stora världen. Men tro mig, det kan det.

När du får ut det mesta av livet, ja till sista droppen, så kommer du att förändras från nåt alldagligt till nåt exceptionellt.

När du gillar det du håller på med kan du kasta av dig täcket varje morgon i glad förväntan inför den nya dagen, och du fylls av en sann glädje som är mycket smittsam.

Precis som när du börjar skratta högt, och får någon annan att börja skratta, och sen en till, tills ni alla skrattar så att ögonen tåras, ni får kramp i magen, det blir svårt att andas, och ni kan inte ens resa er upp.

 Men det bästa av allt är att genom att göra saker som får morrhåren att krulla sig av förtjusning (förutsatt förstås att du verkligen har morrhår), kommer du att inspirera någon annan att förverkliga sina drömmar, och så min vän, kan du förändra världen !

Vet du vad ? Även om du gör stora misstag, om du har fel i det mesta, så kommer livet ändå bli ett fantastisk äventyr, du kan lägga dig på kvällen i den trygga förvissningen om att du givit allt och att din insats betydde nåt, och varje dag vakna och se fram emot ett liv som är precis så vackert och spännande som du någonsin hade kunnat drömma om.

Och vet du vad ? Om du följer ditt hjärtats röst och använder ditt huvud, så kan du aldrig ha fel.

EN GUD - EN PLAN - ETT LIV

Du har bara ett liv. Och det finns bara en Gud som kan förvandla det livet till något fantastisk.

GUDS KÄRLEK FILTRERAR DITT LIV

Med jämna mellanrum i livet hamnar vi framför Guds servicedisk med genomarbetad färdbeskrivning i handen. God hälsa, en jobbefordran och en graviditet.

Måna gånger tittar Gud på den färdbeskrivningen han har skapat och säger ja. Men det finns tillfällen då han säger. "Nej. Det är inte den väg jag har planerat för dig. Du ska ta vägen genom Problemköping."

Vi kan stampa med fötterna och hytta med våra nävar. Eller så kan vi ta samma beslut som en sjöman i en storm skulle ta: Jag vet att Gud vet vad som är bäst för mig.

Han författar alla färdbeskrivningar. Han vet vad som är bäst. Alla de problem som du kommer att stöta på är avsiktliga och med hans tillåtelse. Vilken stärkande tanke !

Du är aldrig ett offer för samhället eller ödet. Chanser är eliminerade. Du är mer än en väderkvarn som snurrar runt av ödets vindar.

Vi lever under den skyddande handflatan av en enväldig Kung som övervakar varje sekund av våran liv och som mår bra av att få oss må bra.

Ingenting i ditt liv inträffar innan de först ha passerat genom det filter som hans kärlek innebär.

Lär dig att sjunga: "Jag vet att Gud vet vad som är bäst." Bed ödmjukt bönen om tillit: "Jag litar på ditt styre. Jag tillhör dig. Ingenting händer mig som inte först har passerat genom dig."

Och känn dig trygg. Guds vägar är alltid de rätta. De kanske inte verkar logiska för oss. De kanske är mystiska, oförklarliga, svåra och till och med smärtsamma. Men de är rätt. "Vi vet att Gud på allt sätt hjälper dem som älskar honom att nå det goda, dem som han har kallat efter sin plan" ( Rom 8:28 )

LIVETS GODA ELLER GUDS BÄSTA

Om du är på väg till himlen, men inte njuter av resan. Då är det dags för förändring.

” Så älskade Gud världen att han gav den sin ende son, för att de som tror på honom inte skall gå under utan ha evigt liv. „ — Johannes 3:16

Gårdagen har varit, framtiden vet vi inget om. Nuet är allt vi har. Just nu erbjuder vi dig en unik möjlighet. Att ta emot Jesus som en gåva som förändrar totalt ditt liv till något positivt.

KLICKA HÄR FÖR ATT LÄSA MER VAD DET INNEBÄR ATT TA EMOT JESUS SOM EN GRATIS GÅVA

Källor:

Bibeln. Meningen med livet av Bradley Trevor Greive.

DU! GUDS SPRILLANS NYA SKAPELSE - Skapad till att vara fantastisk Max Lucado.

LIVETS GODA ELLER GUDS BÄSTA - LUIS PALAU.

ENVÄN.nu